The Wedding Pianists Home Blog Reviews Over ons Muziek Contact

Blog

The Wedding Pianists

Waarom ik pianist ben geworden

4 mei 2019, door Sabine

Een blog schrijven! Wow, dat is iets waarvan ik het altijd zo tof vind als anderen het doen, maar zelf eigenlijk nog nooit serieus heb overwogen. En toch... schrijven is iets wat ik zeker graag doe, in mijn dagboek, voor mezelf, als niemand het leest haha. Maar er is zoveel om over te schrijven en dat wil ik eigenlijk ook delen, dus ik heb besloten om gewoon maar eens een begin te maken. Yes! In dit blog wil ik vooral gaan schrijven over datgene wat me het allermeest raakt: muziek natuurlijk.

Als ik terugdenk aan momenten van mijn leven die echt belangrijk waren, zijn ze vaak omlijst met een muzikale herinnering. Zo is er dat moment dat mijn pianodocent voor het eerst een traantje moest wegvegen en zichtbaar emotioneel was, nadat ik voor hem had voorgespeeld. Ik wist als 12-jarig meisje niet wat me overkwam en zat met de allergrootste lach op mijn gezicht terug op de fiets naar huis na de pianoles. Achteraf gezien was dit voor mij een keerpunt, ook al wist ik het op dat moment zelf nog niet: ik wilde pianist worden!

De piano ging een steeds grotere rol spelen en ik was in die jaren echt niet weg te slaan achter het instrument. Het was logisch dat ik toelating ging doen voor het conservatorium en dat lukte ook. Piano spelen werd mijn vak. Dat had ook gevolgen, het was niet altijd meer alleen maar leuk om piano te spelen. Op het conservatorium werd er natuurlijk veel geëist, liepen er ontzettend veel fantastische pianisten en musici rond, werd ik voortdurend beoordeeld en dat was soms best zwaar.

Eigenlijk pas het afgelopen jaar en met name de de afgelopen maanden heb ik dat vuur waar het allemaal mee begon weer gevonden! Mensen ontroeren met muziek, ze kunnen raken, even een momentje van rust geven in deze drukke wereld. En nu mét alle tools die ik op het conservatorium heb geleerd. Ik kan niet wachten op wat er allemaal gaat komen en samen met Folkert aan de slag te gaan als The Wedding Pianists.

Vind je het leuk om de hoogte te blijven? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

The Wedding Pianists

Wij spelen piano muziek tijdens bijzondere momenten. Met een speciaal verzoekje, improvisatie of een prachtig klassiek pianostuk maken wij de sfeer van je bruiloft, ceremonie, receptie of diner heel persoonlijk. Met onze muziek laten we je echt even stilstaan bij een speciaal moment. Lees onze blog, bekijk onze video's, kortom: laat je inspireren!