The Wedding Pianists Home Blog Reviews Over ons Muziek Contact

Blog

The Wedding Pianists

De mooiste klassieke pianomuziek voor op je bruiloft

27 mei 2019, door Sabine

Vandaag wil ik het even hebben over klassieke muziek. Spoiler: ik vind klassieke muziek fantastisch! Eigenlijk al vanaf dat ik heel jong was. Bij ons thuis klonk er altijd klassieke muziek, maar het moment dat ik zelf een klassiek cd'tje aanzette in mijn slaapkamer kan ik me nog heel goed herinneren. Een beetje stiekem deed ik het, toen er verder niemand thuis was, klassiek was natuurlijk niet echt cool. Mijn klasgenoten luisterden immers naar The Spice Girls en toegeven dat ik dezelfde muziek als mijn ouders leuk vond was toen al helemaal niet de bedoeling.

Daarna kwam er zelfs een korte periode dat ik alleen klassieke muziek als 'echte muziek' beschouwde, maar dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Inmiddels geniet ik van heel veel uiteenlopende muziekstijlen! Toch raakt klassieke muziek me meestal het allermeest. Er zijn klassieke muziekstukken die me altijd in een goede bui brengen en er is muziek waar ik heerlijk even bij kan huilen. Ik kan eindeloos wegdromen bij de nocturnes van Chopin en ik kan dansen op de orkestsuites van Bach.

Er blijft ook altijd zoveel om te ontdekken, dat is het leuke! Voor elk moment is er wel een stuk dat er bij past. Hier zijn vijftien prachtige klassieke pianostukken die fantastisch klinken op een bruiloftsceremonie. Luister ze op Spotify, of op YouTube. Veel luisterplezier! ♥

Vind je het leuk om de hoogte te blijven van onze blog? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

 1. Maurice Ravel – Jeux d'eau
 2. Robert Schumann – Kinderszenen: Träumerei
 3. Felix Mendelssohn – Lieder ohne Worte op. 19 nr. 1
 4. Frédéric Chopin – Nocturne op. 9 nr. 2
 5. Claude Debussy – Suite Bergamasque: Clair de Lune
 6. Johann Sebastian Bach – Schafen können sicher weiden
 7. Johannes Brahms – Intermezzo op. 117 nr. 1
 8. Claude Debussy – Arabesque nr. 1
 9. Pjotr Illjits Tsjaikvoski – Valse Sentimentale
 10. Sergei Prokofiev – Visions Fugitives op. 22 nr. 8, Commodo
 11. Max Richter – The Tartu Piano
 12. John Cage – In a Landscape
 13. Claude Debussy – Préludes: La fille aux cheveux de lin
 14. Erik Satie – Gymnopédie nr. 1
 15. Franz Schubert – Ave Maria

Bonus: Felix Mendelssohn – A Midsummer Night's Dream: Wedding March ;)


The Wedding Pianists

Wij spelen piano muziek tijdens bijzondere momenten. Met een speciaal verzoekje, improvisatie of een prachtig klassiek pianostuk maken wij de sfeer van je bruiloft, ceremonie, receptie of diner heel persoonlijk. Met onze muziek laten we je echt even stilstaan bij een speciaal moment. Lees onze blog, bekijk onze video's, kortom: laat je inspireren!